Glanzer Lea jósnő, ezoterikus tanácsadó

telefon ikon

06 20/575-8893





A blog elolvasásáshoz kattintson a dátumra!

 

Kedves Olvasó!

Egy igazán ősi mágiáról szól mai bejegyzésem, melynek pozitív hatása nagyon régóta segíti az emberek gyógyulását. Ez a mágia a zene és az ének. A zenélés, az éneklés mint  tevékenység egyidős az emberiséggel. Kezdetben nem művészetként tartották számon, hanem a rítusok, a varázslatok egyik fontos eleme volt. Később vált művészeti ággá, de a zene és az éneklés gyógyító, nyugtató és mágikus   erejét minden kor embere alkalmazta, sokszor nem is tudatosan. A születéstől a halálig nagy szerepet játszott az ember életében, a bölcsődaltól kezdve a halotti énekekig. A vallások mindegyikének is része az ének, mint szakrális elem.

A zene gyógyító erejét a modern korban kezdték tudatosan vizsgálni, és kísérletek bizonyították, hogy bizonyos zenék rendkívüli hatással vannak az emberi elmére, a test működésére. A legismertebb példa Wolfgang Amadeus Mozart zeneműveinek óriási pozitív hatása. Mozart műveinek hallgatása során az emberi agy működése kimutathatóan pozitív jeleket mutatott, a kísérleti alanyok vérnyomása és  szívverése normalizálódott, egyszóval az egész testre jótékonyan hatott ezeknek a műveknek a hallgatása, sőt a depresszió kezelésének kiegészítésére is alkalmas.

De általánosságban elmondható, hogy egy-egy kedvenc zenemű meghallgatása, legyen az bármilyen műfajú, milyen jótékonyan tud hatni a fáradt lélekre és testre!

Az éneklés is egy rendkívül pozitív hatással bíró tevékenység. Egyedül vagy csoportosan énekelve mindenképpen nagyon sokat tudunk tenni egészségünk érdekében. A népdaloktól a sanzonokig, bármi választható, a lényeg, hogy éneklés közben olyan érzések töltik el a lelket és az elmét, melyek felszabadítólag hatnak, izomcsoportokat mozgatnak meg, normalizálják a légzést.

Használjuk a mindennapok során tehát ezt a mára  kevésbé alkalmazott mágiát, az éneklést, melynek jótékony hatása garantált! Aki tud játszani valamilyen hangszeren, az szakítson időt arra, hogy csak úgy, saját örömére zenéljen kicsit!

Mindkét tevékenységgel nagyon sokat tehetünk lelki és testi egészségünkért és bíztatok mindenkit arra is, hogy a gyermekeket is vonjátok be ebbe a tevékenységbe. Tanítsatok népdalokat már kicsi koruktól kezdve, nagyon jó hatással lesz az érzelmi és értelmi fejlődésükre egyaránt.

 

Glanzer Lea jósnő