Glanzer Lea jósnő, ezoterikus tanácsadó

telefon ikon

06 20/575-8893





Kedves Olvasó!

Az amulettek és a talizmánok viselése sokat segítenek a hétköznapok során: segítenek nehéz helyzeteket átvészelni, mintegy védelmet biztosítanak annak, aki hordja, de jótékony hatást is kifejt.

Az amulettet általában egy varázsló vagy boszorkány készíti el, és az a szerepe, hogy a bajt, a szerencsétlenséget, sőt a rontást távol tartsa viselőjétől. Szimbolikus jelentésű díszítése van ennek a tárgynak, anyaga válogatott és mindenképpen a testen kell viselni. Az amulett hatalma természetfeletti, elkészítése nagy gondossággal történik.

Talizmán ezzel szemben bármiből lehet: növényből, kőből, állati eredetű anyagokból stb. Erejét az adja, hogy a természetből származik és magába zárja annak a helynek az energiáját, ahonnan származik. A történelem feljegyzett egészen különleges talizmánokat is, így például a négylevelű lóhere, a gyíkfarok, sőt az akasztott ember kötele is volt már talizmán.

A talizmánkészítés mágián alapul, mely minden kultúrában más és más. Mindenképpen rítus, szertartás során válik egy hétköznapi tárgyból talizmán.  Alapgondolata ennek a rítusnak, hogy az Univerzumban minden mindennel összefügg és minden létező párhuzamos szimbólumrendszereket alkot. A Szaturnusz féme például az ólom, a Napé az arany. A fémek, a növények, az ásványok létezése mind összefügg a világmindenséggel, ez adja a talizmán varázserejének alapját.

 

Glanzer Lea jósnő